Skip to main content

Onze oplossingen

Til uw projecten naar een hoger niveau met onze oplossingen van Machine Control Solutions. Creatief meedenken met onze klanten zit diep in ons DNA. De machines die door MCS worden geleverd zijn op deze manier tot stand gekomen en door ontwikkeld. Wij blijven innoveren samen met onze partners voor de bouw van deze oplossingen. Wij gebruiken de mogelijkheden om met de modernste technologie deze machines aan te sturen.

Heeft u een vraag waarvoor het juiste hulpstuk nog niet bestaat? Ook dan willen wij als gesprekspartner met u zoeken naar de best passende oplossing. Wij kunnen hem vinden of we weten wie het kan maken. Ervaring en relaties brengen een unieke oplossing binnen handbereik.

Unieke oplossingen voor de bouw en wegenbouwindustrie met de Mekos Levelers

Levelers

Breng precisie naar uw werk met onze Leveler! Deze machine is de ideale oplossing voor het nauwkeurig profileren van vele type onderbanen. Begin 1990 werd ons al de vraag gesteld om een machine te bouwen waarmee zandbanen op hoge nauwkeurigheid konden worden geëgaliseerd. Met de opkomst van de beton platen verharding was men op zoek naar een oplossing waarmee met een laadschop meer capaciteit kon worden gecreëerd voor het maken van een nauwkeurige en stabiele ondergrond. Intussen is de machine doorontwikkeld en kunt u onze machines tegenkomen bij het profileren van zand tot gebroken puin en basalt. Dankzij de koppeling…
Unieke oplossingen voor de bouw en wegenbouwindustrie met de Kilver Weterings

Kilver

Altijd het juiste profiel. De kilver is voor ons in Nederland een machine waar het allemaal begon. Al meer dan 30 jaar werken wij samen met enkele fabrikanten van verschillende type kilver voor allerlei toepassingen. Zo is de kilver een machine die in het begin vooral werd ingezet in de landbouw voor het egaliseren van landbouwgrond, doorgegroeid naar een instrument voor het werken aan sportvelden, golfbanen, paarden pistes, kassenbouw en betonwerken. Elk met hun eigen specifieke wensen en eigenschappen. Samen met MCS komen machine, constructie en aansturing samen tot een precisie oplossing.
Unieke oplossingen voor de bouw en wegenbouwindustrie met de Powerblade, Mekos

Powerblade

De laadschop voor het profileren van een onderbaan is een unieke toepassing binnen Nederland. Daar waar in vele landen een Grader of Bulldozer wordt ingezet is het binnen Nederland gebruikelijk om een multifunctionele oplossing in de vorm van een laadschop in te zetten. We kennen al langere tijd de Leveler echter wil men een gelijke capaciteit als een kleinere dozer of grader bieden de powerblades een goed alternatief. Vooruit werkend kunnen duwen met automatische hoogte controle en dwarshelling voor laadschoppen van 6 tot 20 ton.
Unieke oplossingen voor de bouw en wegenbouwindustrie met de 3d leveler Skidsteer Blades

Skidsteer Blades

Als er een multi functionele machine bestaat voor de bouw dan is dat een schranklader. Deze machine wordt ook binnen Europe steeds meer herkend als alleskunner met vele hulpstukken en toepassingen. Deze machine vraagt ook om specifieke aanpassingen aan egaliseer bladen om een snelle en nauwkeurige werkwijze te kunnen waarborgen. Wij hebben voor deze machine diverse type levelers, dozerborden en grader uitrustingen met laser of 3D besturingen in ons programma. Bent u op zoek naar een oplossing om uw schranklader nog veelzijdiger te maken in uw projecten, vraag het ons en wij werken volgens onze slogan Speed, Power, Precision daar…
Unieke oplossingen voor de bouw en wegenbouwindustrie met de Nedo afschot laser meet gereedschappen.

Meet gereedschappen

De oplossingen die wij bieden kunnen niets zonder de juiste aansturing en meet gereedschappen. Daarom werken wij altijd met toonaangevende fabrikanten en leveranciers zoals Trimble, Spectra, Sollido en Sitech. Hier vinden wij de producten die passen bij waar MCS voor staat. Wij vinden gesprekspartners die meedenken in aanpassingen voor hardware en software wanneer nodig. Een nauwkeurig werkende machine begint met een nauwkeurig meetinstrument. Nauwkeurige plaatsbepaling begint bij hoogwaardige en betrouwbare apparatuur.