Skip to main content

Levelers

Levelers

Altijd het juiste profiel

De levelers welke door MCS worden geleverd zijn al jaren een bewezen concept als het gaat om egaliseren met hoge nauwkeurigheid. Door goed te luisteren naar onze gebruikers en de ontwikkelingen van de toepasbare besturing, blijven wij deze machine verbeteren. In Nederland zijn wij gewend om te profileren met een laadschop. Dit waar in de omringende landen hiervoor vaak een grader of dozer wordt ingezet.

De voor de laadschop ontwikkelde Leveler is van een egaliseer hulpstuk uitgegroeid naar een onmisbare profileer machine. Deze machine wordt op tal van werken ingezet waar een hoge nauwkeurigheid wordt verlangd. Als het nu gaat om het egaliseren van banen voor slelconplaten of straatwerk, maar ook pruinverharding of spoorwerkzaamheden. De MCS Leveler heeft zijn werking al reeds jaren bewezen. 

Vernieuwing in de laser als ook besturingsapparatuur maakt het ons nog steeds mogelijk om te blijven vernieuwen. Hierdoor kunnen wij de inzetbaarheid van een MCS Levelers vergroten. Een grote laadschop die wordt ingezet in de wegenbouw vraagt om andere oplossingen dan een schranklader welke wordt gebruikt op fietspaden. Voor al deze vragen heeft Machine Control Solutions een oplossing en wij putten uit jarenlange ervaring.

De nieuwste Proportionele meet- en regeltechniek heeft de inzetbaarheid van onze machine verhoogd, zonder dat hiervoor het bedieningsgemak is afgenomen. Per mm kan nu de machine vanuit de cabine worden ingesteld. Steeds vaker wordt ook gekozen voor het systeem waarbij de machine volledig vanuit een 3D ontwerp kan functioneren. Hierbij worden richting, hoogte en hellingspercentage volledig automatisch aangestuurd. Dit gebeurt vanuit het ontwerp middels een Totaal station of via GPS positiebepaling.

Het werken met breekpunten of overgangen is nu vanuit de cabine instelbaar en met hoge nauwkeurigheid te realiseren. Zo kunnen de meest uitdagende contouren in een project worden gerealiseerd.

Afmetingen vanaf 1.25mtr tot 3mtr behoren tot de mogelijkheden en zijn toepasbaar voor elk type wiellader, schranklader of trekker. Ook eventuele speciale uitvoeringen of wensen zijn bespreekbaar en kunnen custom made worden gebouwd. Neem hiervoor contact met ons op.

Van Concept tot realisatie, met MCS is succes verzekerd!