Skip to main content

Powerblade

Powerblade

Powerblade

 

Na jarenlange ervaringĀ  met de Leveler en het fijn profileren van beddingen en onderbanen kwam toch telkens ook de vraag om vooruit rijdend te kunnen profileren met meer capaciteit. Waar in andere landen vaak een dozer of grader wordt ingezet voor deze werkzaamheden zijn we in Nederland gewend om een wiellader in te zetten voor grondverzet. Een duwblad maken voor een wiellader klinkt eenvoudig, echter daar komen toch zaken bij kijken waarmee rekening moet worden gehouden wil je de volledige capaciteit kunnen benutten en nauwkeurigheid behouden bij redelijke snelheden.

Met de constructie ontwikkeld door Mekos werkt de hoogte regeling en scheefstelling onafhankelijk van elkaar. Dit maakt de machine stabiel en op de juiste manier aan te sturen. Wij hebben daarom deze bladen omgedoopt tot powerblades. Dit is precies wat de naam zegt. Dozer bladen die Power en capaciteit geven aan een wiellader bij het inbouwen van grond en funderings materiaal. We hebben deze bladen in het programma van 2.4 mtr werkbreedte tot ruim drie meter. Dit voor wielladers in de klasse van 6 tot 20 ton.

Met de juiste besturing kunt u zowel op laser in 2D profileren als ook elke profiel creeren vanuit een 3D model. De meeste powerblades worden ingezet in combinatie met een totaal station aansturing voor de hoge nauwkeurigheid. Echter profileren met GNSS ontvangers is even gemakkelijk met dezelfde Trimble EarthWorks aansturing.

Ook hier geld:

Maak van uw wiellader een Zwitsers Zakmes met de oplossingen van MCS.