Skip to main content

Skidsteer Blades

Skidsteer Blades

Het Zwitsers zakmes

De schranklader is een type machine dat aan populariteit aan het winnen is in de Benelux. Deze multifunctionele machine kent tientallen hulpstukken voor allerlei toepassingen en verschillende gebruikers en omstandigheden. Wij vergelijken dan ook vaak deze basismachine met een Zwitsers zakmes. Steeds vaker krijgen wij de vraag om een oplossing te bieden. Wij kwamen op het idee om een Leveler bord te plaatsen aan een schranklader of bekender een 6 way blade. Een kleiner dozerbord met hoogte en tilt regeling als ook “angelen”.

De uitdaging is om een machine die op een kort loopvlak staat met het gewicht aan de achterkant voldoende druk te geven op het dozerbord. Zo krijg je stabiliteit om nauwkeurig te kunnen profileren. Een speciaal ontwikkelde besturing in de snelwissel brengt de controle over het dozerbord direct en kort op de machine. Daardoor maakt het mogelijk om snel en accuraat het bord te corrigeren.

Onze Skidsteer Blades

Wij kunnen deze snelwissel borden leveren die zowel duwend als slepend kunnen worden ingezet. Wederom een multifunctionele oplossing.

Met de moderne besturing van Trimble en Sollido is het mogelijk om de besturing direct via de joystick van de machine te laten verlopen. Zo houdt de machinist de volledige controle in de hand tijdens het profileren.

Wij leveren deze oplossingen van verschillende fabrikanten afhankelijk van uw toepassing en wensen. In afmetingen van 1.5 mtr tot 3 mtr., met of zonder wielen of ondersteuning. De Skidsteer Blades dozer borden worden standaard geleverd met hydraulisch te bedienen zijdeuren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zeker bij deze toepassing geldt MCS voor Speed Power en Precision.